vineri, 28 iulie 2017

E210 (acidul benzoic) – alături de E 211, E 213, E 214 şi E 215, 216 şi 217

 Trebuie evitat in special de persoanele dependente de medicatia steroidiana antiasmatica si de persoanele cu tulburari neurologice. Poate interfera cu sulfitul acid de sodiu (E 222) provocand manifestari ale sindromului de hiperactivitate. Este suspect de a creste riscul de cancer.
Descriere:
Conservant artificial. Se poate gasi in unele alimente si ca substanta naturala. Intervalul de topire este cuprins intre 121 si 123 C. Putin solvabil in apa, solubil in alcool etilic si in uleiuri. Poate altera gustul produselor preambalate. Este periculos pentru persoanele astmatice, alergice sau cu eczeme. Trebuie evitat in special de persoanele dependente de medicatia steroidiana antiasmatica si de persoanele cu tulburari neurologice. Poate interfera cu sulfitul acid de sodiu (E 222) provocand manifestari ale sindromului de hiperactivitate. Este suspect de a creste riscul de cancer.

 Categorie:
Conservanti Substante care prelungesc perioada de pastrare a alimentelor prin protejarea lor impotriva alterarii produse de microorganisme
Denumire chimica:
Acid benzoic
Formula chimica:
C7H6O2
Sursa:
Artificial
Nivelul critic:
Pericol !!! Pericol !!!
Recomandare:
Consumul frecvent nu este recomandat
Boli asociate:
Este periculos pentru persoanele astmatice, alergice sau cu eczeme. 

E210 (acidul benzoic) – alături de E 211, E 213, E 214 şi E 215, 216 şi 217 se regăsesc toţi în multe preparate din carne şi în conservele din carne şi consumul lor prelungit poate cauza cancer.

E 131 - sau "albastru patent" se regăseşte în dulciuri


  • E 131 sau Albastru patent V este un colorant sintetic albastru închis, nu este foarte folosit, fiind interzis în mai multe țări, dar îl găsim în Europa și îl întîlni în produse de cofetărie, în sucuri, bomboane, jeleuri, lichior, albastru Curacao, și în înghețată. Acest colorant mai este utilizat și la colorarea vaselor limfatice în medicină și în depistarea placii dentare. Este un colorant concerigen.

                  http://www.liveinternet.ru/users/gazh/post277639295/                   

E 131 - sau "albastru patent" se regăseşte în dulciuri şi consumul lui regulat în cantităţi mari se crede a cauza cancer.