duminică, 15 mai 2016

 Lista neagră a E-urilor, OTRĂVURILE DE ZI CU ZI. Cele mai periculoase E-uri se găsesc încă în România, deşi în multe ţări au fost interzise

               http://www.7est.ro/actualitate/sanatate/item/2915-lista-neagra-a-e-urilor-otravurile-de-zi-cu-zi-cele-mai-periculoase-e-uri-se-gasesc-inca-in-romania-desi-in-multe-tari-au-fost-interzise.html

 Multe duc la cancer

 Iată o listă a celor mai nocive E-uri ce se găsesc în alimentele din România: E330 – în sucuri, responsabil de melanoame şi afecţiuni ale cavităţii bucale. E102 – în budinci la plic, răcoritoare, conserve, muştar, gem, poate cauza tumori tiroidiene sau crize de astm bronşic.E 121 – un colorant pentru coajă de citrice şi se regăseşte pe lista E-urilor cancerigene. E 123 - sau "amaranth", este cele mai des întâlnit în dulciuri şi răcoritoare şi este de asemenea considerat a cauza melanoame. E 131 - sau "albastru patent" se regăseşte în dulciuri şi consumul lui regulat în cantităţi mari se crede a cauza cancer. E 210 (acidul benzoic) – alături de E 211, E 213, E 214 şi E 215, 216 şi 217 se regăsesc toţi în multe preparate din carne şi în conservele din carne şi consumul lor prelungit poate cauza cancer. E 239 - îl putem găsi în multe preparate conservate, la fel ca întâmplându-se şi cu E 330 (acid citric sintetic sau sarea de lămâie) - pe care îl găsim în icre şi sucuri. E 950, 951 – aspartam, le putem vedea pe etichetele gumei de mestecat, îngheţatei sau răcoritoarelor şi altor tipuri de dulciuri, şi toate se pare că ar fi potenţiale cauzatoare de cancere, alergii sau tulburări hepatice.- See more at: http://www.7est.ro/actualitate/sanatate/item/2915-lista-neagra-a-e-urilor-otravurile-de-zi-cu-zi-cele-mai-periculoase-e-uri-se-gasesc-inca-in-romania-desi-in-multe-tari-au-fost-interzise.html#sthash.xMHy7KAt.dpuf



                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu